Κίνα: Η κεντρική τράπεζα υπόσχεται μεγαλύτερη στήριξη στην πραγματική οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Η κεντρική τράπεζα υπόσχεται μεγαλύτερη στήριξη στην πραγματική οικονομία
Θα υπάρξει πιο «δραστήρια» χρήση των εργαλείων νομισματικής πολιτικής, δήλωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας υποσχέθηκε μεγαλύτερη υποστήριξη στην πραγματική οικονομία, προσθέτοντας ότι θα καταστήσει τη νομισματική πολιτική πιο εστιασμένη προς το μέλλον και πιο στοχευμένη, αναφέρει το Bloomberg.

Θα υπάρξει πιο «δραστήρια» χρήση των εργαλείων νομισματικής πολιτικής, δήλωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) σε ανακοίνωσή της το Σάββατο. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει «καλή χρήση» των ποσοτικών και διαρθρωτικών λειτουργιών των εργαλείων νομισματικής πολιτικής, αναφερόμενη στην προσαρμογή της ρευστότητας στην αγορά και σε πολιτικές που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες.

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής πραγματοποίησε συνεδρίαση την Παρασκευή, υπό την προεδρία του διοικητή της κινεζικής κεντρικής τράπεζας, Yi Gang. Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε επίσης τον στόχο της να προωθήσει την «υγιή» ανάπτυξη του τομέα ακινήτων και να προστατεύσει τα δικαιώματα των αγοραστών κατοικιών, καθώς και να εργαστεί για την καλύτερη κάλυψη της ζήτησης κατοικιών.

Η PBOC έχει υιοθετήσει μέχρι στιγμής μια συγκρατημένη προσέγγιση στη νομισματική τόνωση, αλλά αυξάνονται οι προσδοκίες ότι θα κάνει περισσότερα το νέο έτος, ειδικά εάν συνεχιστούν τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων και η επιβράδυνση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Με πολλές παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Federal Reserve, να επιδιώκουν να ενισχύσουν την πολιτική τους ή να αυξάνουν ήδη τα επιτόκια, η περαιτέρω νομισματική χαλάρωση από την PBOC θα διεύρυνε αυτή την απόκλιση και θα μπορούσε να αρχίσει να ασκεί πίεση στο νόμισμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider