Σήμα κινδύνου από τη Βρετανία για την Όμικρον - «Δεν ξέρουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμα κινδύνου από τη Βρετανία για την Όμικρον - «Δεν ξέρουμε πόσο άσχημη είναι η κατάσταση»
«Τα πράγματα είναι άσχημα και πως η εξάπλωση της Όμικρον σημειώνεται με απίστευτο ρυθμό» ανέφερε ο κορυφαίος υγειονονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης

Δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη Βρετανία έκανε ο κορυφαίος υγειονονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης της χώρας, Κρις Ουίτι, λίγη ώρα αφότου καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Βρετανός επιστήμονας ανέφερε πως η Όμικρον συνιστά πολύ σοβαρή απειλή, τονίζοντας πως «δεν ξέρουμε ακόμα πόσο μεγάλη είναι η απειλή. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως τα πράγματα είναι άσχημα και πως η εξάπλωση της Όμικρον σημειώνεται με απίστευτο ρυθμό».

Μιλώντας για τη σοβαρότητα της Όμικρον, ο Ουίτι ανέφερε πως «ένας σημαντικός αριθμός των ατόμων που θα νοσήσουν από την Όμικρον θα χρειαστεί να νοσηλευτεί. Θα έχουμε πρόβλημα με τις νοσηλείες λόγω της Όμικρον, περιμένουμε να δούμε πόσο μεγάλο θα είναι» συμπλήρωσε

Οι δηλώσεις του Ουίτι έγιναν αφού το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε νωρίτερα ρεκόρ ημερησίων μολύνσεων της νόσου για το τελευταίο 24ωρο, καθώς τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 78.610, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 68.053 μολύνσεων που είχε καταγραφεί στις 8 Ιανουαρίου του 2021.

Σημειώνεται πως χθες, Τρίτη, είχαν ανακοινωθεί 59.610 κρούσματα.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως μπορεί να υπάρξει «συγκλονιστική» αύξηση των νέων κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεκόρ ημερησίων μολύνσεων κορονοϊού στη Βρετανία - Κοντά στα 80.000 τα νέα κρούσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider