Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ενέργεια που ζέστανε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την ενέργεια που ζέστανε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη
Τα Χριστούγεννα, η ανάγκη για... ζεστασιά εντείνεται περισσότερο, γι' αυτό η LG και η Ithaca Laundry ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Τα Χριστούγεννα, η ανάγκη για... ζεστασιά εντείνεται περισσότερο, γι' αυτό η LG με την Ithaca Laundry ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό.

Η φράση «η ισχύς εν τη ενώσει» δεν έχει προκύψει τυχαία, μιας και γεγονός αποτελεί το ότι όταν είμαστε ενωμένοι, είμαστε πιο ισχυροί. Γι' αυτό και η LG Electronics έχει ενώσει εδώ και χρόνια τις δυνάμεις της με την Ithaca Laundry, προκειμένου να μετριάσουν από κοινού την ταλαιπωρία ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας και να φέρουν το χαμόγελο στα χείλη τους.

Αυτό συνέβη και πρόσφατα μέσω μιας Χριστουγεννιάτικης δράσης που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να βοηθηθούν και να προστατευτούν οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας από το κρύο και γενικότερα τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές μοίρασαν warm kits σε αστέγους, προσπαθώντας να κάνουν τη διαβίωσή τους όσο πιο αξιοπρεπή γίνεται. Για την ακρίβεια, δόθηκαν από 50 τσάντες με ισοθερμικά είδη ρουχισμού, ενώ τα kits αυτά διανεμήθηκαν στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και συγκεκριμένα στις περιοχές: Κλαυθμώνος, Σταδίου, Ερμού, Αθηνάς, Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ψυρρή.

Η ευγνωμοσύνη, που εισέπραξαν οι άνθρωποι που μοίρασαν τα kits, ήταν τεράστια, γεγονός που φάνηκε κι από την σχετική ανάρτηση της Ithaca Laundry στο Facebook.

«Με μια μικρή βόλτα εισπράξαμε τεράστια ευγνωμοσύνη και συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξή μας και η παρουσία μας για τους ίδιους», ενώ για την LG σημειώθηκε πως «βρίσκεται ανελλιπώς στο πλευρό μας από την αρχή της δράσης μας και τους ευχαριστούμε θερμά γι' αυτό».

Οι δύο πλευρές έχουν πολυετή συνεργασία - ήδη από το 2016. Η LG μάλιστα παρέχει όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για το πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων των αστέγων. Η εταιρεία ξεκίνησε με την παραχώρηση δύο πλυντηρίων και δύο στεγνωτηρίων για τον εξοπλισμό της κινητής μονάδας - ειδικά διαμορφωμένου βαν της Ithaca Laundry, ενώ προχώρησε και στη δημιουργία δύο πρώτων θέσεων εργασίας στην οργάνωση, η οποία παρέχει ευκαιρίες εργασιακής επανένταξης.

Το 2020, ενίσχυσε τη λειτουργία της Ithaca στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, δωρίζοντας 5 πλυντήρια και 5 στεγνωτήρια και συμβάλλοντας ακόμα περισσότερο στο σημαντικό έργο της.

Μέσα από αυτήν την ενέργεια, η LG και η Ithaca Laudry γίνονται πρεσβευτές ενός σπουδαίου μηνύματος: αυτού της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, και δίνουν το παράδειγμα στους υπολοίπους να ακολουθήσουν και να προσφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν, ώστε οι λιγότεροι ευνοημένοι συνάνθρωποί μας να ζήσουν λίγο καλύτερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider