Τέλος η «κόκκινη» λίστα καραντίνας στη Βρετανία, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος η «κόκκινη» λίστα καραντίνας στη Βρετανία, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον
Υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε πως η ακύρωση της «κόκκινης λίστες» έρχεται λογικά καθώς τα νέα κρούσματα στη Βρετανία διπλασιάζονται κάθε 2 με 3 μέρες.

Εν μέσω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη Βρετανία και καθώς νωρίτερα τη Δευτέρα επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές της μετάλλαξης στη χώρα, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να καταργήσει την «κόκκινη» λίστα με τους κατοίκους από 11 κράτη που μέχρι και σήμερα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε πως η ακύρωση της «κόκκινης λίστες» έρχεται λογικά καθώς τα νέα κρούσματα στη Βρετανία διπλασιάζονται κάθε 2 με 3 μέρες. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Τζόνσον είχε δηλώσει πως η μετάλλαξη Όμικρον θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού στο Λονδίνο ακόμα και έως την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως όσοι Βρετανοί επιστρέφουν στη χώρα τους από τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία και άλλες 9 χώρες της εν λόγω λίστας πρέπει να μένουν σε αυτοαπομονώση με τη επιστροφή τους στη χώρα για 10 μέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πρώτος θάνατος ασθενή με Όμικρον στη Βρετανία - Τι δήλωσε ο Τζόνσον

gazzetta
gazzetta reader insider insider