Ειδήσεις | Ελλάδα
08-12-2021 | 12:32

Πώς και γιατί χρησιμοποιούν οι Έλληνες το διαδίκτυο - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Newsroom
Μοιράσου το
Πώς και γιατί χρησιμοποιούν οι Έλληνες το διαδίκτυο - Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μικρή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των Ελλήνω πολιτών που έχουν πρόσβαση και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Από τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας προκύπτει ότι το 85,1% των νοικοκυριών έχουν πρόσβαση στοδιαδίκτυο από την κατοικία τους. Σε σύγκριση με το 2011 καταγράφεται αύξηση 69,5% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία. 

Ευρυζωνική σύνδεση χρησιμοποιεί το 85,0% του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας με ένα, τουλάχιστον, μέλος ηλικίας 16 – 74 ετών, παρουσιάζοντας, σε σύγκριση με το 2020 (80,0%), αύξηση 6,3%. 

Το αντίστοιχο ποσοστό επί των νοικοκυριών που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία ανέρχεται στο 99,9%.

Χρήση και λόγοι 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, χρήση του διαδικτύου σε τακτική βάση, δηλαδή, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, πραγματοποιείται από το 98,2% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α' τρίμηνο του 2021. 

Περισσότερες από δύο φορές, στη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποίησε το διαδίκτυο το 91,1% των καθημερινών χρηστών.

Αναφορικά με τους λόγους χρήσης του διαδικτύου, κυριότερη δραστηριότητα είναι η online ανάγνωση ειδήσεων από ιστοσελίδες, εφημερίδες, περιοδικά, και αφορά τους 9 στους 10 (90,4%) ηλικίας 16-74 ετών, που χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α' τρίμηνο του 2021.

Ανάλογες αυξήσεις καταγράφηκαν, σε σχέση με το α' τρίμηνο 2020, και λόγω των υγειονομικών συνθηκών, σε δραστηριότητες όπως η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων με εφαρμογές όπως Skype, Messenger, Viber, κ.ά. (+15,1%) και η αναζήτηση πληροφοριών υγείας (+12,0%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.