Λευκορωσία: Kάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ουκρανίας για παραβίαση του εναέριου χώρου της

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λευκορωσία: Kάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ουκρανίας για παραβίαση του εναέριου χώρου της
Η Λευκορωσία κατήγγειλε χθες ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε ένα χιλιόμετρο μέσα στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Η Ουκρανία το αρνήθηκε.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ουκρανίας για να διαμαρτυρηθεί για αυτό που αποκάλεσε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Λευκορωσίας από ουκρανικό αεροσκάφος.

Η Λευκορωσία επέδωσε μια νότα διαμαρτυρίας στον Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

«Ο στρατιωτικός ακόλουθος ενημερώθηκε ότι η ουκρανική πλευρά αποφεύγει τον διάλογο για την επίλυση των διαφορών… κάτι που είναι πολύ ανησυχητικό», επισήμανε το υπουργείο.

Η Λευκορωσία κατήγγειλε χθες ότι ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε ένα χιλιόμετρο μέσα στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια ασκήσεων. Ένας εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής της Ουκρανίας αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο ουκρανικός στρατός είπε σήμερα ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι σε αυτό το σχόλιο.

«Ίσως κάποιος να έκανε ένα λάθος και διασπείρει κατηγορίες για χειριστικούς λόγους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider