Ιρλανδία: Επαναφορά περιορισμών και κρατικής ενίσχυσης των εργαζομένων λόγω της Όμικρον

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιρλανδία: Επαναφορά περιορισμών και κρατικής ενίσχυσης των εργαζομένων λόγω της Όμικρον
Τα νυχτερινά club θα σταματήσουν πλήρως τη λειτουργίας τους, ενώ οι χώροι εστίασης θα δέχονται μόνοι καθήμενους πελάτες και όχι σε παρέες μεγαλύτερες των 6 ατόμων

Την επαναφορά περιοριστικών μέτρων με στόχο την ανάσχεση του κορονοϊού, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον της νόσου καταγράφει ολοένα και περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας.

Με βάση τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτικό διάγγελμα του ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μάικλ Μάρτιν, από την ερχόμενη Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, οι δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους θα περιοριστούν στο 50% της συνολικής χωρητικότητας των κλάδων όπως των συναυλιών, των θεάτρων κλπ.

Τα νυχτερινά club θα σταματήσουν πλήρως τη λειτουργίας τους, ενώ οι χώροι εστίασης θα δέχονται μόνοι καθήμενους πελάτες και όχι σε παρέες μεγαλύτερες των 6 ατόμων.

Ακόμα, οι ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια θα επιτρέπονται μόνο για άτομα από 3 νοικοκυριά.

Επιπλέον, λόγω των αναστολών εργασίας που θα υπάρξουν από τα καινούργια μέτρα, επανέρχεται το κρατικό πρόγραμμα στήριξης για τους εργαζόμενους που θα βρεθούν χωρίς δουλειά, με την κυβέρνηση να υπολογίζει τους δικαιούχους σε μερικές χιλιάδες ατόμων.

Στο διάγγελμα του, ο Μάρτιν τόνισε ότι «το ρίσκο του να προχωρήσουμε στα Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς είναι πολύ μεγάλο. Εάν η μετάλλαξη Όμικρον, που ενδέχεται να είναι περισσότερο μεταδοτική από άλλες μεταλλάξεις, γίνει το κυρίαρχο στέλεχος, θα είναι ξεκάθαρη η πιθανότητα για μια πολύ σοβαρή κρίση»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι αρχές της Ιρλανδίας εξετάζουν πάνω από 10 ύποπτες περιπτώσεις «Όμικρον»

gazzetta
gazzetta reader insider insider