Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι παρουσίασε το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Η κυβέρνηση Ντράγκι παρουσίασε το «σούπερ πράσινο πάσο εμβολιασμένων»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στο μέτρο του «σούπερ πράσινου πάσου», με το οποίο η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους σε όλους τους εμβολιασμένους, ενώ περιορίζει αυστηρά την αντίστοιχη δυνατότητα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι αναφέρθηκε στο μέτρο του «σούπερ πράσινου πάσου», με το οποίο η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους σε όλους τους εμβολιασμένους, ενώ περιορίζει αυστηρά την αντίστοιχη δυνατότητα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Θέλουμε να προλάβουμε και να προστατέψουμε τους πολίτες, να διατηρήσουμε όσα θετικά πράγματα καταφέραμε να κατακτήσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε την γνωστή μας καθημερινότητα, την δυνατότητα να βγαίνουμε έξω, να μπορούμε να καταπολεμάμε την φτώχεια, και τα παιδιά μας να μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στο σχολείο», πρόσθεσε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι ευχήθηκε, παράλληλα, τα φετινά Χριστούγεννα να είναι καλύτερα από τα περσινά και χάρη στα νέα αυτά μέτρα να μπορέσει να στηριχθεί ο τουριστικός τομέας. Τόνισε, δε, ότι ο ίδιος έχει ήδη κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Σε ό,τι αφορά το «ενισχυμένο πράσινο πάσο», από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνον από τους εμβολιασμένους πολίτες και από όσους έχουν μολυνθεί με τον ιό και έχουν θεραπευθεί, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι ανεμβολίαστοι πολίτες, με αρνητικά τεστ, θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο εργασίας τους και στα μέσα μεταφοράς.

Οι περιορισμοί αυτοί θα ισχύσουν και στις λεγόμενες «λευκές ζώνες», δηλαδή στις περιοχές με σχετικά χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν, δεν προβλέπονται νέες απαγορεύσεις για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Το «πάσο εμβολιασμένου» θα είναι αναγκαίο και για την είσοδο σε ξενοδοχεία και μέσα μεταφοράς. Η διάρκεια του πάσου, στο εξής, μειώνεται από δώδεκα σε εννέα μήνες.

Η κυβέρνηση Ντράγκι αποφάσισε, παράλληλα, και την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε νέες κατηγορίες πολιτών. Στους υγειονομικούς, πρόκειται τώρα να προστεθούν οι αστυνομικοί, οι καραμπινιέροι, οι στρατιώτες, οι εκπαιδευτικοί, όπως και το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε ότι από την 1η Δεκεμβρίου η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider