Ιταλία: Στα 10.047 τα κρούσματα Covid-19, με 83 θανάτους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Στα 10.047 τα κρούσματα Covid-19, με 83 θανάτους
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 560 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.597.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.047 κρούσματα κορονοϊού και 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 689.280 διαγνωστικά τεστ, το 1,4% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 560 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.597. Σε εθνικό επίπεδο, στο 6% των θέσεων των ΜΕΘ και στο 8% των κλινών των νοσοκομείων, βρίσκονται ασθενείς της covid 19.

Ο πρόεδρος της ευρύτερης περιφέρειας της Μπολώνια, Στέφανο Μπονατσίνι, υπογράμμισε σήμερα ότι στις μονάδες εντατικής θεραπείας της περιοχής του, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών με κορονοϊό που έχουν μεταφερθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, είναι ανεμβολίαστοι. Κάτι που συμβαίνει «έστω και αν σε όλη την περιφέρεια, το σύνολο των εμβολιασμένων αγγίζει το 90%», δήλωσε ο Μπονατσίνι.

Στο μεταξύ, στη βορειοανατολική περιφέρεια Ανω Αδίγη, όπου από αύριο ξεκινά βραδινή και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε είκοσι δήμους, υπάρχει μια νέα αιτία έντονης ανησυχίας: στην όλη περιοχή οργανώνονται «κορονοπάρτι» από ανεμβολίαστους, στα οποία συμμετέχει τουλάχιστο ένα άτομο θετικό στον ιό.

Στόχος τους, είναι να μολυνθούν και να μπορέσουν να λάβουν, στη συνέχεια, πιστοποιγτικό ανάρρωσης χωρίς, βέβαια, να έχουν εμβολιαστεί. Μια άκρως επικίνδυνη «στρατηγική» η οποία προκάλεσε ήδη τουλάχιστο έναν θάνατο, μεταφορές ασθενών σε ΜΕΘ και τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Αυξάνεται, πάντως, ο ρυθμός χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου: χθες, έλαβαν την «αναμνηστική δόση» 164.000 πολίτες.

Μέχρι τώρα, το 87% των κατοίκων της Ιταλίας άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ το 84,2% έχει λάβει και τις δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider