Διεθνή
22-11-2021 | 15:11

Κομισιόν: Ασχολίαστα τα λεγόμενα Λουκασένκο - Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: Ασχολίαστα τα λεγόμενα Λουκασένκο - Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τις εν εξελίξει επαφές της ΕΕ με το Μινσκ επανέλαβε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Αρμόδιος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Πίτερ Στάνο ερωτηθείς σχετικά με τα τελευταία σχόλια του Αλεξάντρ Λουκασένκο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και τις τεχνικές συζητήσεις. Παράλληλα, ο κ. Στάνο τόνισε ότι συνήθως δεν γίνονται σχόλια για το «τι λέει ο κ. Λουκασένκο γιατί πολλά από αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

«Ήμασταν ξεκάθαροι σε αυτά που λέμε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τι θα κάνουμε όσον αφορά στην βοήθεια της ΕΕ ή την πιθανή συνδρομή προς επίλυσιν αυτής της τεχνητά δημιουργηθείσας κρίσης. Είμαστε σε επαφή με πολλούς από τους συνομιλητές στη Λευκορωσία. Μπορώ να υπενθυμίσω την επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος είχε δύο φορές τις τελευταίες επτά ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης είχαν επίσης μερικές φορές επικοινωνία με τους ομολόγους τους στο Υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας», σημείωσε ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής.

«Από τη δική μας πλευρά αυτό που βλέπουμε είναι ότι υπάρχει αλληλεπίδραση ακριβώς στη γραμμή που λέμε ότι αναζητούμε την πιθανότητα να διατηρηθούν οι συζητήσεις μεταξύ των υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και της Λευκορωσίας σε τεχνικό επίπεδο έτσι ώστε να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να συνδράμουμε στις προσπάθειες επαναπατρισμού των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στη Λευκορωσία», κατέληξε ο Πίτερ Στάνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση Λουκασένκο για υποδοχή 2.000 μεταναστών από την Λευκορωσία

Λουκασένκο: Δεν επιδιώκουμε κανενός είδους σύγκρουση με την Πολωνία