Η Σιγκαπούρη χαλαρώνει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Σιγκαπούρη χαλαρώνει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον κορονοϊό
Στην ασιατική χώρα καταγράφεται μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα.

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σήμερα ότι θα χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχει επιβάλει για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της COVID-19, καθώς υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα.

Από τη Δευτέρα οι περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές και στα γεύματα σε εστιατόρια θα χαλαρώσουν με το όριο για τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να συναντηθούν να αυξάνεται στους πέντε εμβολιασμένους από δύο που ήταν μέχρι τώρα, δήλωσαν υπουργοί σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Σύμφωνα με αυτούς, οι αριθμοί όσον αφορά την επιδημία του νέου κορονοϊού και η κατάσταση στα νοσοκομεία έχουν σταθεροποιηθεί και βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

"Τώρα οδεύουμε προς το να ζούμε με την COVID-19", δήλωσε ο Γκαν Κιμ Γιονγκ, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας. "Ξέρω ότι πολλοί ή κάποιοι θα προτιμούσαν να ανοίξουμε πιο γρήγορα, αλλά οφείλουμε να το κάνουμε με πολύ προσεκτικό και σταδιακό τρόπο".

"Αυτό σημαίνει ότι θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα, θα παρατηρούμε, θα ελέγχουμε και θα διασφαλίζουμε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι υπό έλεγχο και να είναι σταθερή προτού προβούμε σε περαιτέρω χαλάρωση", σημείωσε.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Σιγκαπούρη έχει πέσει κάτω των 3.000 κατά μέσον όρο. Περίπου το 85% του πληθυσμού της των 5,45 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο μειώθηκε στα 1.734 χθες, Παρασκευή, από το ρεκόρ των 5.324 που είχαν καταγραφεί στα τέλη του Οκτωβρίου.

"Η εβδομαδιαία αναλογία κρουσμάτων μετάδοσης στην κοινότητα παρέμεινε σταθερή σε περίπου 0,8 ως 1,0 την εβδομάδα αυτή", αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκληρά μέτρα στη Σιγκαπούρη - Δεν θα καλύπτονται οι ιατρικές δαπάνες όσων είναι κατ΄επιλογήν ανεμβολίαστοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider