Ο Μπάιντεν δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο στο Νταβός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν δεν θα πάει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο στο Νταβός
Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δεν θα παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Ιανουαρίου στο Νταβός της Ελβετίας, μια συγκέντρωση των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών ελίτ, στην οποία πολλοί από τους προκατόχους του επέλεξαν επίσης να μην παραστούν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δυο πηγές με γνώση του θέματος, ο Μπάιντεν θα στείλει στελέχη της κυβέρνησης σε συναντήσεις στο ελβετικό θέρετρο. Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Η απόφαση Μπάιντεν έρχεται σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε στο Νταβός δύο φορές, το 2018 και το 2020, σπάζοντας το μακροχρόνιο σερί απουσιών των προέδρων των ΗΠΑ. Σχεδίαζε να πάει και το 2019, ωστόσο το ακύρωσε λόγω του μερικού shutdown της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους δεν παρευρέθηκαν ποτέ κατά τη διάρκεια της προεδρίας τους. Ο Μπιλ Κλίντον πήγε μια φορά ως πρόεδρος, το 2000, για να τιμήσει την 30ή επέτειο του Νταβός.

Το φόρουμ έχει προγραμματιστεί για τις 17 με 21 Ιανουαρίου και έχει σκοπό «να αντιμετωπίσει τα οικονομικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά και κοινωνικά θέματα που επιδεινώθηκαν από την πανδημία», ανέφεραν οι διοργανωτές. Πέρυσι πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider