Ευρωπαϊκή πηγή: Το πιστοποιητικό COVID θα λήγει 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή πηγή: Το πιστοποιητικό COVID θα λήγει 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση
Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021.

Την επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού COVID στα ταξίδια εντός ΕΕ, πρόκειται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω σύστασης ή κατ’ εξουσιοδότησης πράξη, σύμφωνα με δηλώσεις από Ευρωπαϊκή πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το πιστοποιητικό θα λήγει 12 μήνες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης εμβολίου COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει, θα απαιτείται είτε ένα τεστ είτε η τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, όπως μεταδίδει το EURACTIV.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του μήνα, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Γουίγκαν, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως ο κανονισμός που αφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης ένα χρόνο από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή με δυνατότητα παράτασης.

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021. «Ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID θα ισχύει για 12 μήνες από την 1η Ιουλίου 2021. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τρεις μήνες πριν από τη λήξη της εφαρμογής του κανονισμού. Μαζί με αυτή την έκθεση, η Επιτροπή θα μπορούσε να προτείνει την παράταση του πιστοποιητικού COVID, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην πανδημία», ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, όταν τέθηκε σε ισχύ το πιστοποιητικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν: Ο κανονισμός για το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό ισχύει για έναν χρόνο - Έχει δυνατότητα παράτασης

gazzetta
gazzetta reader insider insider