Ευρωπαϊκή πηγή: Το πιστοποιητικό COVID θα λήγει 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή πηγή: Το πιστοποιητικό COVID θα λήγει 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση
Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021.

Την επέκταση της χρήσης του πιστοποιητικού COVID στα ταξίδια εντός ΕΕ, πρόκειται να προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω σύστασης ή κατ’ εξουσιοδότησης πράξη, σύμφωνα με δηλώσεις από Ευρωπαϊκή πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το πιστοποιητικό θα λήγει 12 μήνες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης εμβολίου COVID-19. Αυτό σημαίνει ότι για να μπορέσει κάποιος να ταξιδέψει, θα απαιτείται είτε ένα τεστ είτε η τρίτη δόση του εμβολίου COVID-19, όπως μεταδίδει το EURACTIV.

Να θυμίσουμε πως στις αρχές του μήνα, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Γουίγκαν, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως ο κανονισμός που αφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης ένα χρόνο από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή με δυνατότητα παράτασης.

Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021. «Ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID θα ισχύει για 12 μήνες από την 1η Ιουλίου 2021. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τρεις μήνες πριν από τη λήξη της εφαρμογής του κανονισμού. Μαζί με αυτή την έκθεση, η Επιτροπή θα μπορούσε να προτείνει την παράταση του πιστοποιητικού COVID, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην πανδημία», ανέφερε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, όταν τέθηκε σε ισχύ το πιστοποιητικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider