Διεθνή
17-11-2021 | 21:17

Πρεσβεία στο... metaverse φιλοδοξεί να ανοίξει η κυβέρνηση των Μπαρμπέιντος

Newsroom
Μοιράσου το
Πρεσβεία στο... metaverse φιλοδοξεί να ανοίξει η κυβέρνηση των Μπαρμπέιντος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η κυβέρνηση των Μπαρμπέιντος επιθυμεί να ιδρύσει πρεσβεία στο μετασύμπαν, αυτόν τον παράλληλο, εικονικό κόσμο που συχνά περιγράφεται ως το μέλλον του Ίντερνετ και στο οποίο στρέφονται τα νέα σχέδια του Facebook.

Το υπουργείο Εξωτερικών της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής γνωστοποίησε ότι, ενόψει της δημιουργίας αυτής της νέας διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάπτει συνεργασία με τη Decentraland, μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, οι χρήστες της οποίας μπορούν να αγοράζουν ψηφιακά αντικείμενα με κρυπτονομίσματα.

«Η πρεσβεία στο μετασύμπαν είναι μια απόδειξη του πρωτοπόρου πνεύματος των Μπαρμπέιντος ώστε οι διεθνείς σχέσεις και η διπλωματία να περάσουν στην εποχή της τεχνολογίας» ανέφερε ο Γκάμπριελ Άμπεντ, ο πρεσβευτής των Μπαρμπάντος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πρώην επιχειρηματίας στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Η κυβέρνηση των Μπαρμπέιντος, μιας χώρας 300.000 κατοίκων, διευκρίνισε πάντως ότι θα διατηρήσει και τις κανονικές πρεσβείες της στον κόσμο.

Το πώς ακριβώς θα λειτουργεί αυτή η πρεσβεία στο μετασύμπαν δεν έχει διευκρινιστεί. Προς το παρόν η κυβέρνηση λέει ότι θα παρέχει διαδικτυακά προξενικές υπηρεσίες και θα έχει και μια πύλη «τηλεμεταφοράς» από την οποία οι χρήστες θα μπορούν να μετακινούνται σε όλα τα εικονικά σύμπαντα.

«Είναι σαν να είχαν ένα νέο ιστότοπο, μόνο που θα είναι τρισδιάστατος και θα μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σ’ αυτόν χάρη σε ένα κράνος εικονικής πραγματικότητας», εξήγησε η Ραμπίντρα Ρατάν, καθηγήτρια επιστήμης των μέσων και της πληροφορίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Η λειτουργία της πρεσβείας πάντως προκαλεί πολλά ερωτηματικά. «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι κάποιος που ζητά άσυλο από μια εχθρική κυβέρνηση θα αναζητήσει καταφύγιο σε μια εικονική πρεσβεία ή ένα εικονικό προξενείο», ειρωνεύτηκε ο Γουίλ Γκότσεγκεν, που συμμετέχει στον εξειδικευμένο στα κρυπτονομίσματα ιστότοπο Coindesk.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δισεκατομμυριούχος Ορλάντο Μπράβο: Το metaverse είναι ευκαιρία για επενδύσεις και θα είναι τεράστιο

Η Meta σχεδιάζει να ανοίξει τα πρώτα της φυσικά καταστήματα λιανικής καθώς κινείται προς το metaverse

MUST READ

Πόσο μετά... είναι το Metaverse που οραματίζεται η Facebook