Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο τα κρούσματα στη Γαλλία - Ρεκόρ στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο τα κρούσματα στη Γαλλία - Ρεκόρ στη Γερμανία
Ο υψηλότερος αριθμός από τον Αύγουστο καταγράφηκε στη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε επίπεδο ρεκόρ.

Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη 19.778 κρούσματα κορονοϊού, ο υψηλότερος αριθμός από την 25η Αυγούστου (23.706), με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 7.310.664 και τον εκπρόσωπο της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ να δηλώνει ότι η Γαλλία βρίσκεται σε «επαγρύπνηση» μπροστά στην αναζωπύρωση της πανδημίας. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπεται η επιβολή lockdown.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 48 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Γαλλία έφθασε έτσι τους 118.271 νεκρούς.

Οι αριθμοί των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των ασθενών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται επίσης σε άνοδο. Σύμφωνα με την γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, χθες νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία 7.535 ασθενείς (+647 σε 24 ώρες), εξ αυτών οι 1.277 σε ΜΕΘ (+135).

Στη Γερμανία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 52.826 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 5.129.950, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τετάρτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Πρόκειται για αριθμό κρουσμάτων άνευ προηγουμένου· είναι η δεύτερη φορά από την εκδήλωση της πανδημίας στη γερμανική επικράτεια, και η δεύτερη μέσα στο Νοέμβριο, που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων μολύνσεων ξεπερνά το ορόσημο των 50.000 μέσα σε μια μέρα.

Οι θάνατοι 294 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 98.274 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider