Ιταλία - μελέτη: Χάρη στα εμβόλια το πρώτο εξάμηνο του 2021 σώθηκαν 12.000 ζωές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία - μελέτη: Χάρη στα εμβόλια το πρώτο εξάμηνο του 2021 σώθηκαν 12.000 ζωές
Εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στην Ιταλία
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 7.698 περιστατικά κορονοϊού και 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 7.698 περιστατικά κορονοϊού και 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της Covid-19. Σε σύνολο 684.710 διαγνωστικών τεστ, το 1,1% προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 481 ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 3.970.

Σύμφωνα με μια μελέτη του ιδρύματος Μπρούνο Κέσερ, παράλληλα, η οποία παρουσιάσθηκε από το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, το περασμένο εξάμηνο, χάρη στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, στην χώρα σώθηκαν 12.000 ζωές. Μπόρεσε να ξαναρχίσει, δε, το 50% των κοινωνικών επαφών που υπήρχαν πριν από την πανδημία. Όπως αναφέρει η μελέτη, θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην γνώριμη ζωή μας, της περιόδου προ κορονοϊό, αν εμβολιαστεί πλήρως το 90% του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών ηλικίας 5 ετών και άνω.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, επίσης, τόνισε ότι μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό του κύκλο πάνω από το 84% των πολιτών άνω των 12 ετών, ενώ το 86,7% έχει λάβει την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, η ιταλική κυβέρνηση δεν εννοεί, προς το παρόν, να επιβάλει τοπικά lockdown για ανεμβολίαστους πολίτες, έστω και αν οι περιφερειάρχες της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας και της Τεργέστης, τάχθηκαν ανοικτά υπέρ της συγκεκριμένης λύσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider