Δένδιας: Η UNESCO να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δένδιας: Η UNESCO να αντιμετωπίσει τους κινδύνους για τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δένδιας
«Στα 75 χρόνια της λειτουργίας της, με έμβλημα την πρόσοψη του Παρθενώνα, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών, της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Με αφορμή τον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO, ο Νίκος Δένδιας επισημαίνει σε μήνυμά του στοTwitter ότι «στα 75 χρόνια της λειτουργίας της, με έμβλημα την πρόσοψη του Παρθενώνα, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών, της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης, σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ακόμα, ο Νίκος Δένδιας υπογραμμίζει ότι σήμερα η UNESCO «οφείλει να απαντήσει αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις, όπως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τα ιστορικά μνημεία εν γένει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών:

«Η UNESCO στα 75 χρόνια της λειτουργίας της, με έμβλημα την πρόσοψη του Παρθενώνα, διαδραμάτισε πρωτεύοντα ρόλο στην ενίσχυση του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών, της Επικοινωνίας και της Πληροφόρησης, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα οφείλει να απαντήσει αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις, όπως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τα ιστορικά μνημεία εν γένει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider