Κίνα: Ετήσια αύξηση 26,8% στη σιδηροδρομική μεταφορά άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ετήσια αύξηση 26,8% στη σιδηροδρομική μεταφορά άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας
, από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 8η Νοεμβρίου

Ο κινεζικός κρατικός σιδηρόδρομος εργάζεται για την αύξηση της μεταφοράς άνθρακα με δεδομένες τις προσπάθειες του Πεκίνου να διασφαλίσει, την ενεργειακή επάρκεια για τη φετινή περίοδο του χειμώνα, αλλά και για την άνοιξη, όπως ανακοίνωσε χθες, η China State Railway Group Co., Ltd.

Ο κινεζικός σιδηρόδρομος μετέφερε 157 εκατομμύρια τόνους κάρβουνου για την παραγωγή ενέργειας από την 1η Οκτωβρίου μέχρι την 8η Νοεμβρίου, με ετήσια αύξηση 26,8% από την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς.

Μέσω της αύξησης της μεταφορικής ικανότητας άνθρακα, τα αποθέματα κάρβουνου σε 363 εργοστάσια παραγωγής ενέργειας επαρκούσαν τηn Δευτέρα, για 21,8 ημέρες, με την περίοδο αυτή της επάρκειας άνθρακα, να έχει αυξηθεί κατά 7,8 ημέρες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το Πεκίνο εφαρμόζει μέτρα για να διασφαλίσει την επάρκεια του εφοδιασμού με άνθρακα για τη χειμερινή περίοδο θέρμανσης. Τα ορυχεία άνθρακα ενθαρρύνονται να συνεχίσουν την παραγωγή τους και οι εταιρίες μεταφοράς να εξαντλήσουν τις μεταφορικές ικανότητες φορτίου που διαθέτουν, ενώ θα δώσουν προτεραιότητα στις μονάδες παραγωγής ενέργειας και στους παρόχους θέρμανσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Εκτόξευση 141,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας τον Οκτώβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider