Ελλάδα
09-11-2021 | 13:39

Συνολικά 13,675 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης πυραυλακάτου και ολοκλήρωσης εργασιών σε υποβρύχια του ΠΝ

Newsroom
Μοιράσου το
Συνολικά 13,675 εκατ. ευρώ για τα προγράμματα ναυπήγησης πυραυλακάτου και ολοκλήρωσης εργασιών σε υποβρύχια του ΠΝ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης» τροπολογία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας που αφορά στην επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος ναυπήγησης της πυραυλακάτου υπ' αριθμόν 7 και την ολοκλήρωση εργασιών σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο της τροπολογίας για την ομαλή εξέλιξη της ναυπήγησης της πυραυλακάτου υπ' αριθμόν 7 θα διατεθεί επιπλέον ποσό έως 3,375 εκατ. από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Η καταβολή από το Πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα 3 μηνών από την 1η Οκτωβρίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης.

Η ισχύς των υπογραφεισών/συναφθεισών ατομικών δηλώσεων αποδοχής ενασχόλησης μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων στην εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε.» παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2021. Με το άρθρο 2 της τροπολογίας χρηματοδοτείται έως του ποσού των 10,3 εκατ. ευρώ από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας το πρόγραμμα για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εργασίες αφορούν την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση, την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις δοκιμές καθώς τη συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για ολοκλήρωση των δοκιμών των υποβρυχίων. Η ισχύς των υπογραφεισών/συναφθεισών ατομικών δηλώσεων αποδοχής ενασχόλησης μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων στην εταιρεία «Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Επιχειρήσεις Ελευσίνας Α.Ε.» παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.