Ελλάδα
05-11-2021 | 16:27

Αναστέλλονται προσωρινά οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στον Πειραιά

Newsroom
Μοιράσου το
Αναστέλλονται προσωρινά οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών στον Πειραιά
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεών τους με ανοιχτή ημερομηνία, αποφάσισαν οι λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ).

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής, μιλώντας το μεσημέρι στη γενική συνέλευση των εργαζομένων είπε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί εξώδικο προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση, με το αίτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Προσέθεσε επίσης ότι στην περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από πλευρά της COSCO δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάνε οι εργαζόμενοι σε σύγκρουση. «Ό,τι έχει συμφωνηθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα. Πάμε να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα πιο μαζικά τον αγώνα μας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η COSCO έκανε δεκτή χθες την εφαρμογή βάρδιας και αύξηση της πόστας από τέσσερα σε πέντε άτομα, στη συγκρότηση μεικτής επιτροπή υγιεινής και ασφαλείας με τη συμμετοχή εκπροσώπου και των εργαζομένων, ενώ καταργεί και την κόντρα βάρδια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεκτά τα περισσότερα αιτήματα των λιμενεργατών από την Cosco - 48ωρη απεργία και ΓΣ των εργαζομένων