Διεθνή
05-11-2021 | 14:26

Κομισιόν: Στη Σαλαμάνκα ο Μ. Σχοινάς για το «Μέλλον της εκπαίδευσης»

Newsroom
Μοιράσου το
Κομισιόν: Στη Σαλαμάνκα ο Μ. Σχοινάς για το «Μέλλον της εκπαίδευσης»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής μας, θα μεταβεί στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Ο Αντιπρόεδρος θα εκφωνήσει ομιλία στην εναρκτήρια συνεδρία του «Διαλόγου για το μέλλον της εκπαίδευσης», από κοινού με τον Πρόεδρο της Ισπανικής Γερουσίας κ. Ander Gil, τον Πρόεδρο της Περιφέρειας της Καστίλης και Λεόν κ. Alfonso Fernández Mañueco, τον Δήμαρχο της Σαλαμάνκας κ. Carlos García Carbayo και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκας κ. Ricardo Rivero Ortega. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία σε απευθείας μετάδοση εδώ στις 10.30 ώρα Ελλάδος.

Η Κομισιόν αναφέρει πως ο εν λόγω Διάλογος εντάσσεται στη σειρά των «Διαλόγων για το Μέλλον» που συνδιοργανώνουν η ισπανική κυβέρνηση, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ισπανία. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υπάρξουν ανοιχτές ανταλλαγές απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες δεκαετίες η ΕΕ και η Ισπανία. Οι διάλογοι θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Δεκέμβριο σε 17 πόλεις και στις 17 αυτόνομες κοινότητες της Ισπανίας.

Στο περιθώριο του Διαλόγου, ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς θα επισκεφτεί το περίπτερο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Καστίλης και Λεόν και με τον Δήμαρχο της Σαλαμάνκας. Στη συνέχεια, θα επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκας μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Ricardo Rivero Ortega.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.