Κορονοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Τι εισηγούνται οι ειδικοί – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα
Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, καθώς εκτιμάται πως σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Τελευταία ενημέρωση 15:45

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου με τις επιτροπές των ειδικών αναφορικά με τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, την στιγμή που τα διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ στα νέα κρούσματα κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, καθώς εκτιμάται πως σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχίσει να εντείνεται το προσεχές χρονικό διάστημα και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά νοσοκομεία -κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα- κυβέρνηση και ειδικοί επεξεργάζονται την δέσμη μέτρων που απαιτείται για την αποσυμφόρηση της πίεσης στα νοσοκομεία.

Πηγές του Insider αναφέρουν ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο lockdown ακόμα και σε τοπικό επίπεδο, ενώ φαίνεται ότι τα όποια μέτρα προκριθούν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου στο οποίο εντάσσεται η εκάστοτε περιοχή.

Επιπλέον, προτείνεται αύξηση των τεστ στους ανεμβολίαστους από ένα σε δύο την εβδομάδα, όπου και αν εργάζονται και -παρότι έχουν διατυπωθεί και αντίθετες απόψεις- αποκλείεται το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε επιπλέον κατηγορίες εργαζομένων.

Για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά κέντρα οι ειδικοί εισηγούνται να γίνεται με την προσκόμιση αρνητικού rapid test.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Επιτροπή εισηγείται αυστηροποίηση των ελέγχων στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και κλείσιμο των καταστημάτων όταν διαπιστώνονται παραβάσεις.

Τέλος, προτείνει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τα μέτρα θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γεωργιάδης: Όχι σε νέο lockdown, ακόμα και με 10.000 κρούσματα

Σαρηγιάννης- Τζανάκης: Πώς θα μπει «φρένο» στο νέο κύμα κρουσμάτων κορονοϊού

Οικονόμου: Μέσα σε ένα 10ήμερο η τρίτη δόση εμβολίου για όλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider