Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων - Στις 18:00 ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιδημιολόγων - Στις 18:00 ανακοινώσεις από τον Θ. Πλεύρη
Ποια νέα μέτρα θα αποφασιστούν και τι θα εισηγηθούν οι «ειδικοί».

Συνεδριάζει σήμερα, στις 13:00, η Επιτροπή Επιδημιολόγων και στις 18:00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και με pool της ΕΡΤ.

Ο κ. Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο Mega, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων περιοριστικών μέτρων και lockdown, επισημαίνοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι θωρακισμένο και προετοιμασμένο να ανταπεξέλθει στην πίεση που ήδη δέχεται, λόγω των χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Αναφερόμενος στις διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν εχθές στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι στην πρώτη συζητήθηκε με τους Περιφερειάρχες η συνδρομή τους στην εμβολιαστική προσπάθεια, καθώς και στη χορήγηση κινήτρων, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Η δεύτερη σύσκεψη ήταν καθιερωμένη και αφορούσε στην αποτύπωση της εικόνας του αριθμού των εμβολιασμών και της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Σχετικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν στο μέτρο αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ωστόσο στις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες θα πρέπει να υπολογιστούν οι όποιες συνέπειες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider