ΗΠΑ: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για το κλίμα και πέρα από την COP26

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για το κλίμα και πέρα από την COP26
Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 δεν είναι το τέλος του αγώνα δρόμου στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

Η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP26 δεν είναι το τέλος του αγώνα δρόμου στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για το θέμα αυτό και τα υπόλοιπα χρόνια αυτής της δεκαετίας.

Από το Air Force One πριν από την άφιξη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στη Γλασκόβη, ο Σάλιβαν είπε στους δημοσιογράφους: "Είναι επίσης κρίσιμης σημασίας για εμάς να αναγνωρίσουμε πως η εργασία θα πρέπει να συνεχιστεί όταν όλοι επιστρέψουν από τη Γλασκώβη".

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να εγκαταλείψουμε [την προσπάθεια] σε ό,τι αφορά την επίτευξη σημαντικής προόδου και την οικοδόμηση σημαντικής δυναμικής εδώ, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα δρόμου", είπε ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider