Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στο περιθώριο των G20

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν στο περιθώριο των G20
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν έναν σύντομο χαιρετισμό σήμερα, στην έναρξη των εργασιών της G20.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί αύριο Κυριακή στη Ρώμη με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου της G20, ανακοίνωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Η συνάντηση αυτή προβλεπόταν να γίνει την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της συνόδου για το κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Ωστόσο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι θα γίνει «αύριο».

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν έναν σύντομο χαιρετισμό σήμερα, στην έναρξη των εργασιών της G20.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας είναι τεταμένες, ιδίως μετά την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία.

Στις αρχές της εβδομάδας ο Ερντογάν εγκατέλειψε το σχέδιο απέλασης δέκα Δυτικών διπλωματών, μεταξύ των οποίων και του πρεσβευτή των ΗΠΑ, οι οποίοι είχαν ζητήσει την αποφυλάκιση του μαικήνα φιλάνθρωπου και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά. Ο Καβαλά παραμένει προφυλακισμένος, χωρίς δίκη, εδώ και τέσσερα χρόνια.

Μπάιντεν και Ερντογάν είχαν συναντηθεί για τελευταία φορά τον Ιούνιο, στην ετήσια σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αντιθέτως, ο Μπάιντεν δεν δέχτηκε τον Τούρκο πρόεδρο, όπως ήλπιζε εκείνος, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider