Διεθνή
29-10-2021 | 17:57

ΕΕ: Αγωγή κατά της Κομισιόν από τη νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Newsroom
Μοιράσου το
ΕΕ: Αγωγή κατά της Κομισιόν από τη νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
live updates: Ανανεώθηκε πριν

H νομική υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέβαλε σήμερα αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη εφαρμογή του Κανονισμού Αιρεσιμότητας στο Δικαστήριο της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου Νταβίντ Σασσόλι.

Ο κανονισμός, ο οποίος εγκρίθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, επιτρέπει στην ΕΕ να αναστείλει τις πληρωμές από τον προϋπολογισμό της ΕΕ προς τα κράτη μέλη στα οποία απειλείται το κράτος δικαίου. «Η Επιτροπή απέφυγε να το χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση του Κοινοβουλίου και προσθέτει ότι «ως εκ τούτου, η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου είχε προτείνει τη λήψη νομικών μέτρων».

«Όπως ζητήθηκε σε κοινοβουλευτικά ψηφίσματα, η νομική μας υπηρεσία άσκησε προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη εφαρμογή του Κανονισμού Αιρεσιμότητας στο Δικαστήριο της ΕΕ σήμερα» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει με συνέπεια και να ανταποκριθεί σε όσα δήλωσε η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν κατά την τελευταία μας συζήτηση στην Ολομέλεια για αυτό το θέμα. Τα λόγια πρέπει να μετατραπούν σε πράξεις» κατέληξε ο κ. Σασόλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

MUST READ

Κομισιόν προς ΕΚ: Επαναλαμβάνουμε ότι εφαρμόζουμε ήδη τον κανονισμό αιρεσιμότητας