Διεθνή
26-10-2021 | 12:36

COP26 - Ατένμπορο: Κάθε ημέρα χωρίς δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, είναι μια χαμένη ημέρα

Newsroom
Μοιράσου το
COP26 - Ατένμπορο: Κάθε ημέρα χωρίς δράση κατά της κλιματικής αλλαγής, είναι μια χαμένη ημέρα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Βρετανός φυσιοδίφης Ντέιβιντ Ατένμπορο προειδοποίησε σήμερα τους παγκόσμιους ηγέτες ότι αν δεν πετύχει η σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) που ξεκινά στη Γλασκώβη την Κυριακή, θα είναι πολύ αργά να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή.

Ο 95χρονος Ατένμπορο δήλωσε στο BBC ότι θα ήταν «πραγματικά καταστροφικό» αν τα πιο πλούσια κράτη αποτύχουν να στηρίξουν τα πιο φτωχά, τονίζοντας ότι τελειώνει ο χρόνος.

«Κάθε ημέρα που περνά στη διάρκεια της οποίας δεν κάνουμε κάτι (σ.σ. για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής), είναι μία χαμένη ημέρα», τόνισε. «Αν δεν δράσουμε τώρα, θα είναι πολύ αργά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε χθες Δευτέρα ότι δεν είναι σίγουρο ότι η COP26 θα είναι επιτυχής στο να υιοθετηθούν μέτρα που θα βοηθήσουν να περιοριστεί η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και μηδενιστούν οι εκπομπές άνθρακα ως το 2050.

Ο Ατένμπορο δήλωσε ότι οι μεγάλες χώρες έχουν καθήκον να βοηθήσουν τις πιο φτωχές επειδή η βιομηχανοποίηση ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην κλιματική αλλαγή. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι ολόκληρες περιοχές της Αφρικής δεν θα είναι πλέον κατοικήσιμες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Αυστραλία θέτει στόχο να φθάσει στην κλιματική ουδετερότητα το 2050

Συνέδριο του ΥΠΕΞ για τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής στην ΕΕ

MUST READ

Süddeutsche Zeitung: Η Εύβοια παράδειγμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής