Με Τζον Κέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Κλίμα σήμερα το μεσημέρι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με Τζον Κέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Κλίμα σήμερα το μεσημέρι
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, θα μιλήσει στο Middle East Green Summit.

Με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, θα μιλήσει στο Middle East Green Summit- ένα φόρουμ-πρωτοβουλία του Ριάντ η οποία έχει θέσει υψηλούς στόχους για τη μείωση εκπομπών ρύπων και την εξισορρόπηση του αποτυπώματος των ορυκτών καυσίμων, μέσω της χρήσης τεχνολογίας «καθαρής» ενέργειας, για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διαχείριση υδάτων και μεγάλης έκτασης δενδροφύτευση.

Στο Φόρουμ θα μιλήσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και ο Τζον Κέρι, με τον οποίο θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει στους συμμετέχοντες ηγέτες ο Διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud.

Αύριο, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Διάδοχο Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud στο ανάκτορο Al Yamamah. Μετά το πέρας των επαφών ο Διάδοχος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στις εργασίες του επενδυτικού και οικονομικού forum «Future Investment Initiative», όπου θα έχει συζήτηση με τον δημοσιογράφο John Defterios.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider