Ελλάδα
16-10-2021 | 16:17

Σπ. Λιβανός: Τα ελληνικά τρόφιμα να αποτελέσουν πρότυπο σε όλο τον κόσμο

Newsroom
Μοιράσου το
Σπ. Λιβανός: Τα ελληνικά τρόφιμα να αποτελέσουν πρότυπο σε όλο τον κόσμο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας, αλλά και η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών, έχουν λάβει το μήνυμα των καιρών και με τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε τα ελληνικά τρόφιμα να αποτελέσουν πρότυπο όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής του ΟΗΕ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός σημειώνει ότι «τα οφέλη της ελληνικής διατροφής αναγνωρίζονται παγκοσμίως και αυτό είναι στοιχείο που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Περαιτέρω, τονίζει πως «επιλογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να παράγουμε υγιεινότερα και ποιοτικότερα τρόφιμα, και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και τα χρηματοδοτικά μας προγράμματα».

Μιλώντας για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει πως «έρχεται να μας θυμίσει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον πλανήτη και στους συνανθρώπους μας», καθώς «σήμερα, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή».

«Στόχος της πολιτικής μας», υπογραμμίζει, «είναι να είναι να παράγουμε προϊόντα ασφαλή και ποιοτικά, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις που προβάλλουν μέσα από την κλιματική κρίση. Προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική “από το αγρόκτημα στο πιάτο” κι εκ των πραγμάτων θα έχουν προστιθέμενη αξία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.