Γώγος: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 25πλάσιες πιθανότητες θανάτου σε σχέση με τους εμβολιασμένους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γώγος: Οι ανεμβολίαστοι έχουν 25πλάσιες πιθανότητες θανάτου σε σχέση με τους εμβολιασμένους
Από κορονοϊό πεθαίνουν κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών, ανοσοκατεσταλμένοι και καρκινοπαθείς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, σημειώνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Τον κώδωνα του κινδύνου στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, υπογραμμίζοντας πως οι πιθανότητες επιπλοκών είναι σημαντικά μεγαλύτερες σε σχέση με όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Γώγος τόνισε πως «πλέον είναι σαφέστατο πως αυτοί που κινδυνεύουν, αυτοί που γεμίζουν τις ΜΕΘ, αυτοί που χάνουν τη ζωή τους είναι εκείνοι που δεν εμβολιάστηκαν», σημειώνοντας παράλληλα πως η πιθανότητα να χάσει τη ζωή του ανεμβολίαστος ασθενής σε ΜΕΘ είναι 20πλάσια, ίσως και 25πλάσια σε σχέση με έναν εμβολιασμένο.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ανέφερε πως από κορονοϊό πεθαίνουν κυρίως ηλικιωμένοι άνω των 75 με 80 ετών, με υποκείμενα, ανοσοκατεσταλμένοι και καρκινοπαθείς οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος επισήμανε την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα με 100% πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ, προειδοποιώντας παράλληλα πως «ο χειμώνας θα είναι δύσκολος».

Ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε το εμβόλιο ως το «κυριότερο όπλο έναντι της πανδημίας το εμβόλιο», ενώ έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου για τις σοβαρότατες επιπλοκές που παρατηρούν οι γιατροί σε αυτό το τέταρτο κύμα της νόσου.

«Πρώτη φορά είδαμε τόσες μαζεμένες επιπλοκές», «είναι δραματική η κατάσταση του πνεύμονα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να οφείλεται ότι οι ασθενείς φτάνουν καθυστερημένα στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 2.338 νέα κρούσματα, 31 θάνατοι και 343 διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider