Ελλάδα
11-10-2021 | 08:23

Σκρέκας: Κανείς απροστάτευτος στην ενεργειακή κρίση - Έκπτωση 15% για όλους στο φυσικό αέριο

Newsroom
Μοιράσου το
Σκρέκας: Κανείς απροστάτευτος στην ενεργειακή κρίση - Έκπτωση 15% για όλους στο φυσικό αέριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για τις πλημμύρες στην Εύβοια και τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης μίλησε στο MEGA ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Έχουμε ήδη κινητοποιηθεί άμεσα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κορμών από τις επικίνδυνες εκτάσεις», είπε ο κ. Σκρέκας ενώ παράλληλα δήλωσε πως είναι σε στενή συνεργασία με τα δασαρχεία.

«Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες».

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ακόμα πως κάθε χρόνο είναι φανερά στη χώρα μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην κλιματική κρίση.

Ο κ. Σκρέκας απαρίθμησε τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Αναλυτικά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:

1. Διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος

2. Έκπτωση φυσικού αερίου

2. Νέα αυξημένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης (ποσό: 100 ευρώ έως 750 ευρώ)

«Η κρατική επένδυση αφορά όλους τους παρόχους», είπε σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος. «Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση»

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.

«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.