Sotheby's: Εν αναμονή τιμής - ρεκόρ για τα πρώτα pro παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sotheby's: Εν αναμονή τιμής - ρεκόρ για τα πρώτα pro παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν
Ο Sotheby’s εκτιμά πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί κάπου μεταξύ των 1 και 1,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ. 

Ένα κομμάτι της ιστορίας των αθλητικών παπουτσιών... βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να γίνει το πιο ακριβό «ζευγάρι αθλητικών» που έχει προσφερεί ποτέ.

Σήμερα, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's θα ανοίξει την πλατφόρμα και θα αρχίσει να δέχεται προσφορές για το πρώτο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που φόρεσε ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστας ο Μάικλ Τζόρνταν, τα κόκκινα και λευκά Nike Air Ships.

Ο Sotheby’s εκτιμά πως η τιμή πώλησης θα κυμανθεί κάπου μεταξύ των 1 και 1,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ. Το τωρινό ρεκόρ της κατηγορίας είναι τα αθλητικά παπούτσια Nike Air Jordan 1, τα οποία πουλήθηκαν σε δημοπρασία του Christie's έναντι 615.000 δολαρίων, τον Αύγουστο του 2020.

Αν και το πιο ακριβό ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που πουλήθηκε ποτέ είναι τα Nike Air Yeezy 1 Prototypes που φόρεσε ο Κάνιε Γουέστ στα Grammy του 2008, δεν κατοχυρώνουν το ρεκόρ, καθώς πουλήθηκαν μέσω ιδιωτικής πώλησης και όχι σε ανοιχτή δημοπρασία.

Τα αντικείμενα που συνδέονται με τον Μάικλ Τζόρνταν είναι ίσως τα πιο περιζήτητα, σχολίασε σχετικά εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο Aria Resort and Casino στο Las Vegas στις 24/10 από τον οίκο Sotheby's.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποσό ρεκόρ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια Nike - Πουλήθηκαν 437.500 δολάρια (pic)

gazzetta
gazzetta reader insider insider