Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πια ανάμεσα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι πια ανάμεσα στους δύο πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου
Σήμερα, η περιουσία του ιδρυτή της Microsoft ανέρχεται σε 130,5 δισ. δολάρια, με βάση τα νεότερα στοιχεία του Forbes,

Για πρώτη φορά από από το 1991, ο Μπιλ Γκέιτς, δεν βρίσκεται στην πρώτη ή στην δεύτερη θέση στην κατάταξη του «Forbes 400», χάνοντας την θέση τους από την «κορυφή» και «πέφτοντας» στην 4η θέση της λίστας, με τους λόγους να αποδίδονται - εν μέρη - στο διαζύγιο του.

Σήμερα, η περιουσία του ιδρυτή της Microsoft ανέρχεται σε 130,5 δισ. δολάρια, με βάση τα νεότερα στοιχεία του Forbes, πίσω από τον ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, πίσω από τον ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ και πίσω από τον ιδρυτή της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Μετά από δεκαετίες στην πρώτη θέση, ο Γκέιτς πέρασε στην 2η το 2018, όταν ο Μπέζος τον ξεπέρασε για πρώτη φορά. Στα τέλη του 2020 τον ξεπέρασε και ο Μασκ, ενώ τον Αύγουστο ο Μπιλ Γκέιτς «έπεσε» κάτω από τον Ζούκερμπεργκ, κυρίως λόγω της μεταφοράς μεγάλου ποσοστού των μετοχών του προς την Μελίντα Γκέτς, με την ολοκλήρωση του διαζυγίου τους.

Πώς μειώθηκε η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς

Ένα μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του, σε μετοχές εισηγμένων εταιρειών η αξία των οποίων εκτιμάται σε τουλάχιστον 5,7 δισ. δολάρια, «πήγε» στην πρώην σύζυγο του, μαζί με την οποία να ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Μάιο του 2020. Αν ο επιχειρηματίας δεν είχε χωρίσει, εκτιμάται πως θα ήταν μία θέση υψηλότερα στην κατάταξη του Forbes 400, πάνω από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Σχεδόν το ένα τέταρτο της περιουσία του προέρχεται από το - εκτιμώμενο - 1,3% ποσοστό του στην Microsoft, μερίδιο που σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου ανέρχεται σε 31 δισ. δολάρια. Η υπόλοιπη περιουσία προέρχεται από την επενδυτική του εταιρεία, Cascade Investment LLC, μαζί με άλλα assets όπως το ακίνητο «Xanadu» των 143 εκατ. δολαρίων στην Μεντίνα της Ουάσινγκτον.

Μέσω της Cascade, ο Γκέιτς έχει ποσοστά στα ξενοδοχεία Four Seasons, έχει το 14% της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων AutoNation, μετοχές στην εταιρεία διαχείρισης λυμάτων Republic Services, ποσοστό στην κατασκευάστρια τρακτέρ Deere & Co., στην Canadian National Railway και σε πολλές περισσότερες.

Στο σχήμα μπορεί να δει κανείς την θέση του Μπιλ Γκέιτς στην κατάταξη The Forbes 400 και την καθαρή του περιουσία από την πρώτη φορά που «μπήκε» στη λίστα το 1986.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μπιλ Γκέιτς θα δεσμεύσει 1,5 δισ. δολάρια για τα projects των ΗΠΑ για την κλιματική αλλαγή

gazzetta
gazzetta reader insider insider