Λ. Οικονόμου: Δεν θα επιτρέψουμε να εκκολαφθούν θύλακες του φασισμού στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λ. Οικονόμου: Δεν θα επιτρέψουμε να εκκολαφθούν θύλακες του φασισμού στην Ελλάδα
O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου βρέθηκε σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις "Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943.

"Οι θύλακες του φασισμού είναι προσβολή στους αγώνες του ελληνικού λαού, στους νεκρούς μας και τις πανανθρώπινες αξίες που δίδαξε ο Ελληνισμός", δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις "Μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943", κατά το οποίο στρατιώτες Γερμανοί εκτέλεσαν 92 κατοίκους, σε αντίποινα για την δολοφονία Γερμανού αξιωματούχου από τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ.

Ειδικότερα, ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα περιστατικά των τελευταίων ημερών (σ.σ. στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης) και αν πρέπει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε αυτούς που κάνουν λόγο για αναβίωση του φασισμού, ανέφερε:

"Ο πολιτικός κόσμος αλλά και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία στέλνει συνεχώς ένα διαρκές μήνυμα ενάντια στον φασισμό και ειδικότερα η ελληνική κοινωνία δεν υπήρξε στο παρελθόν, δεν υπάρχει σήμερα αλλά ούτε στο μέλλον, διατεθειμένη να επιτρέψει να εκκολαφθούν θύλακες του φασισμού στην Ελλάδα. Είναι προσβολή στους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβολή στους νεκρούς μας, προσβολή σε όλους μας και στις πανανθρώπινες αξίες που ο Ελληνισμός δίδαξε σε όλη την οικουμένη διαχρονικά".

Ο υφυπουργός στο πλαίσιο του εορτασμού, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Λιγκιάδων.

Ακολούθως, προέβη στην εξής δήλωση: "Σήμερα βρισκόμαστε στο μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων για να αποτίσουμε φόρο τιμής στα τραγικά θύματα της εποχής εκείνης, στους δολοφονηθέντες αγρίως από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. Είναι μία μέρα στην οποία ο Ελληνισμός στέλνει ένα μήνυμα βροντερό ότι ξέρει να αγωνίζεται και θα αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό, δεν ξεχνά αλλά συγχωρεί. Είναι όμως παράλληλα και μία μέρα όπου όλοι οι Έλληνες μέσα σε ένα πνεύμα εθνικής ομοψυχίας στέλνουμε ένα μήνυμα προς κάθε επιβουλέα της εθνικής μας κυριαρχίας ότι γνωρίζουμε από θυσίες κι είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί ξανά, να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που πανανθρώπινα ο Ελληνισμός δίδαξε. Αιωνία τους η μνήμη".

Στην εκδήλωση παρέστη ο μοναδικός επιζών του Ολοκαυτώματος Παναγιώτης Μπάμπουσκας, ο οποίος ήταν τότε έξι μηνών, χτυπήθηκε από λόγχη Γερμανού στρατιώτη και επέζησε πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του.

Επιπλέον παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, οι βουλευτές Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης και Μερόπη Τζούφη, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ, ο διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο γενικός πρόξενος Αλβανίας στα Ιωάννινα, η επίτιμος πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο και ο συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Νήσων υποστράτηγος Δημήτριος Κοντογιάννης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider