Ειδήσεις | Διεθνή
01-10-2021 | 08:17

Πού θα επενδύσει 2,3 δισ. δολάρια μέχρι το 2035 τουρκοκινεζική εταιρεία

Newsroom
Μοιράσου το
Πού θα επενδύσει 2,3 δισ. δολάρια μέχρι το 2035 τουρκοκινεζική εταιρεία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η τουρκική εταιρική κοινοπραξία παραγωγής οχημάτων TOGG και η κινεζική Farasis Energy, παραγωγός μπαταριών ιόντων λιθίου, συγκρότησαν την εταιρία Silk Road Clean Energy Storage Technologies «για να φέρουν λύσεις ηλεκτροκίνησης σε νέες αγορές» μέσω της στρατηγικής κοινοπραξίας τους, όπως ανέφερε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες.

Οι δύο πλευρές έχουν ως στόχο την ετήσια παραγωγική ικανότητα περισσότερων από 20 gigawatt ωρών σε μία επένδυση, μεγαλύτερη των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,3 δισ. δολαρίων) μέχρι το 2035.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου τα κελιά των μπαταριών θα παράγονται από την Farasis Energy, ενώ τα πλαίσια των μπαταριών θα αναπτυχθούν από κοινού και θα παράγονται στην Τουρκία. Οι δύο εταιρίες θα επεκτείνουν επίσης, τη συνεργασία τους για την παραγωγή λύσεων αποθήκευσης ενέργειας μέσω μπαταριών για την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή.

Η TOGG και η Farasis Energy συγκρότησαν ένα πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας την προηγούμενη χρονιά, για την ανάπτυξη, την παραγωγή, αλλά και το εμπόριο μπαταριών ιόντων λιθίου, που αποτελούν ένα τα βασικά εξαρτήματα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.