Ειδήσεις | Διεθνή
26-09-2021 | 11:53

Αίγυπτος: Απαγορεύεται σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς η είσοδος στα σχολεία και πανεπιστήμια

Newsroom
Μοιράσου το
Αίγυπτος: Απαγορεύεται σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς η είσοδος στα σχολεία και πανεπιστήμια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το Υπουργείο Παιδείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη κατά του νέου κορονοϊού δε θα επιτρέπεται να εργάζονται εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, εκτός μόνον εάν υποβάλλοντα σε δύο τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα.

Ο υπουργός Παιδείας της χώρας, ο Τάρεκ Σάουκι, είπε ότι το αυτό εφαρμόζεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι αρχές για τον εμβολιασμό όλων όσοι εργάζονται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου το 95% των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων –δηλαδή 1.605.861 εργαζόμενοι– είχε εμβολιαστεί.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι διέταξε τον εμβολιασμό όλου του πανεπιστημιακού και σχολικού προσωπικού και των μαθητών κατά του COVID-19 πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, που για τα δημόσια σχολεία της χώρας ξεκινά την 9η Οκτωβρίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει τα μαθήματα στα διεθνή σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.