Ελλάδα
24-09-2021 | 17:53

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 1,1 τόνοι λαθραίου καπνού ναργιλέ

Newsroom
Μοιράσου το
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 1,1 τόνοι λαθραίου καπνού ναργιλέ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Συνολικά 37 σακ βουαγιάζ με λαθραίο καπνό για ναργιλέ επιχείρησε να περάσει Λιβανέζος από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε κάθε μια από αυτές, περιέχονταν τριάντα συσκευασίες του ενός κιλού καπνού για ναργιλέ, χωρίς τις προβλεπόμενες ένσημες ταινίες φορολογίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συνολικά, 1.110 συσκευασίες του ενός κιλού, δηλαδή 1,11 τόνοι λαθραίος καπνός.

Εικόνα

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι:

α) για μια τέτοια μεγάλη ποσότητα καπνικών, αν πράγματι επρόκειτο για νόμιμη εμπορική αποστολή, δεν θα επιλεγόταν η μεταφορά τους με χειραποσκευές σε επιβατική πτήση.

β) είναι συνηθισμένος ο τρόπος μεταφοράς λαθραίων καπνικών με πανομοιότυπες χειραποσκευές, σε κάθε μια από τις οποίες περιέχεται ακριβώς ίδια ποσότητα καπνικών.

γ) δεν προβλέπεται διαδικασία αποθήκευσης από το τελωνείο εμπορευμάτων με σκοπό την επανεξαγωγή τους χωρίς την τήρηση συγκεκριμένων τελωνειακών διατυπώσεων που πάντως δεν περιορίζονται σε μια απλή προφορική αίτηση και ιδίως όταν πρόκειται για καπνικά και μάλιστα τέτοιας μεγάλης ποσότητας.

δ) στο προσκομιζόμενο τιμολόγιο αγοράς καπνικών αναφέρεται η Ελλάδα ως τόπος παράδοσης κι όχι η Αλβανία, όπως ισχυρίζεται ο επιβάτης,

συνάγεται ότι η προσέγγιση του τελωνειακού υπαλλήλου για δήθεν υποβολή αιτήματος φύλαξης του λαθρεμπορεύματος είναι τέχνασμα, που χρησιμοποιήθηκε για να παραπλανήσει τις τελωνειακές αρχές, επειδή ο επιβάτης αντιλήφθηκε την παρουσία των τελωνειακών υπαλλήλων, που βρίσκονταν στον χώρο των αφίξεων, διενεργώντας ελέγχους.

Τα εμπορεύματα κατασχέθηκαν ως αντικείμενα λαθρεμπορίας και ο κάτοχός τους συνελήφθη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.