Ειδήσεις | Διεθνή
10-09-2021 | 16:34

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επισκόπηση έργων και επιτευγμάτων για το 2020

Newsroom
Μοιράσου το
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Επισκόπηση έργων και επιτευγμάτων για το 2020
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Μια επισκόπηση του έργου της και των επιτευγμάτων της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, παρουσιάζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενόψει της ομιλίας της Προέδρου Ούρσουλα κ. φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της Ένωσης στις 15 Σεπτεμβρίου.

Διαθέσιμη σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, η έκδοση περιγράφει τα μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την υλοποίηση των πολιτικών προτεραιοτήτων της Επιτροπής.

Οι δύο τομείς που επισημαίνονται ιδιαίτερα είναι οι άοκνες προσπάθειες της Επιτροπής να θέσει τέλος στην πανδημία και να οδηγήσει σε ανάκαμψη τις οικονομίες μας μέσω του NextGenerationEU, καθιστώντας τις παράλληλα πιο πράσινες, πιο ψηφιακές και πιο ανθεκτικές. Το φυλλάδιο καλύπτει επίσης τη δράση της Επιτροπής στη διεθνή σκηνή. Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η Επιτροπή δρομολόγησε επίσης τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, που επίσης περιλαμβάνεται στην εν λόγω έκδοση.

Η Διάσκεψη δίνει το λόγο στους πολίτες για να εκφράσουν άμεσα τις απόψεις τους σχετικά με την εξέλιξη της Ένωσης. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης χρονοδιάγραμμα των κυριότερων γεγονότων και εξελίξεων από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μπορείτε να δείτε την έκθεση με ένα κλικ εδώ. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.