Ανακοινώθηκε η προσωρινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν

Νίκος Βασιλόπουλος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοινώθηκε η προσωρινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν
Οι Ταλιμπάν σχημάτισαν σήμερα κυβέρνηση για το Αφγανιστάν. Οι προσωρινοί ηγέτες περιλαμβάνουν τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, ο οποίος ορίστηκε πρωθυπουργός και τον Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Οι Ταλιμπάν σχημάτισαν σήμερα κυβέρνηση για το Αφγανιστάν. Οι προσωρινοί ηγέτες περιλαμβάνουν τον Μοχάμαντ Χασάν Αχούντ, ο οποίος ορίστηκε πρωθυπουργός και τον Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής πρωθυπουργός. Οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι θα ορίσουν σύντομα μόνιμη ηγεσία.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης βγήκε την ίδια ώρα που μαχητές των Ταλιμπάν έριχναν βολές στον αέρα για να διαλύσουν μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις εναντίον τους στο Αφγανιστάν εδώ και τρεις εβδομάδες.

Η διαμαρτυρία εκτυλίχθηκε μια μέρα αφότου οι Ταλιμπάν δήλωσαν τη νίκη επί του τελευταίου θύλακα αντίστασης στο Παντζσίρ και έτσι διακήρυξαν τον πλήρη έλεγχο τους στη χώρα. Επίσης, οι διαδηλώσεις των γυναικών στις μεγάλες πόλεις στο Αφγανιστάν συνεχίζονται. Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, δήλωσε την Τρίτη -μετά τη διάλυση της διαμαρτυρίας- ότι δεν θα επιτρέπονται διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες πραγματοποίησαν πορεία σε αρκετές γειτονιές στην Καμπούλ ζητώντας ελευθερία και εκφράζοντας υποστήριξη προς τις δυνάμεις κατά των Ταλιμπάν στην πρόσφατα καταληφθείσα κοιλάδα του Παντζσίρ. Για μεγάλο μέρος της πορείας, μαχητές των Ταλιμπάν συνόδευσαν τη διαμαρτυρία ειρηνικά, μέχρι που οι διαδηλωτές πλησίασαν το Προεδρικό Μέγαρο και άρχισαν οι πυροβολισμοί και η συγκέντρωση διαλύθηκε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider