Ώθηση στο πετρέλαιο δίνει η αυξανόμενη ζήτηση για βενζίνη στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώθηση στο πετρέλαιο δίνει η αυξανόμενη ζήτηση για βενζίνη στην Ευρώπη
Μετά από ενάμισι χρόνο περιορισμών, οι Ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους.

Η αύξηση της ζήτησης καυσίμων στην Ευρώπη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έδωσε ώθηση στο πετρέλαιο αλλά στέλνει και μηνύματα αισιοδοξίας στην αγορά παρά το γεγονός ότι η υγειονομική κρίση εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον παγκόσμιο πληθυσμό και την οικονομία. Μετά από ενάμισι χρόνο περιορισμών, οι Ευρωπαίοι βγήκαν στους δρόμους και όπως φαίνεται οι διακοπές παίρνουν παράταση και τι φθινόπωρο.

Παρά το γεγονός ότι η κίνηση των αεροπορικών εταιρειών στην Ευρώπη είναι 30 % χαμηλότερη από τα προ COVID-19 επίπεδα, η ζήτηση για καύσιμα κίνησης ενισχύθηκε αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Πριν από το καλοκαίρι, η Ευρώπη κατέγραφε μια σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου καθώς η κίνηση στους δρόμους περιοριστεί σημαντικά. Αλλά από το τέλος της άνοιξης, οι κάτοικοι στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες βγήκαν στους δρόμους δίνοντας μια ανάσα στον κλάδο.

Η IHS Markit εκτιμά ότι τον Αύγουστο, η ζήτηση βενζίνης στην Ευρώπη μπορεί να έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών. «Ο Αύγουστος του 2021 θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος Αύγουστος από το 2011», δήλωσε στο Bloomberg ο Hedi Grati, εκτελεστικός διευθυντής της IHS Markit.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υψηλότερη ζήτηση βενζίνης οδήγησε στην ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου της Ευρώπης ενώ η ζήτηση καυσίμων στην Ασία άρχισε να υποχωρεί εν μέσω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορονοϊού ε πολλές μεγάλες ασιατικές οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Ιαπωνίας και του μεγαλύτερου μέρους της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Η αύξηση της ζήτησης καυσίμων είχε ως αποτέλεσμα τα αποθέματα βενζίνης που διατηρούνται στον κόμβο Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσας (ARA) να μειωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 στα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Insights Global.

Η πτώση της βενζίνης, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πτώση των αποθεμάτων μαζούτ, οδήγησε στο να μειωθούν τα αποθέματα των συνολικών προϊόντων, ανέφερε η εταιρεία.

Η υψηλότερη ζήτηση καυσίμων έχει οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον για ελαφριά γλυκά ακατέργαστα προϊόντα στα διυλιστήρια στην Ευρώπη, λένε οι έμποροι στο Bloomberg.

Συνολικά, οι έμποροι βενζίνης δήλωσαν στο Bloomberg ότι η ζήτηση καυσίμων στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι ήταν στο ίδιο επίπεδο ή και υψηλότερη από ό, τι στην περίοδο των διακοπών του 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider