Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αττικής, 15 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου της Αττικής, 15 εκατ. ευρώ
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, με προθεσμία εκτέλεσης 12 μηνών, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Η βελτίωση και συστηματική συντήρηση των οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής είναι το αντικείμενο της σύμβαση ανάθεσης σε τεχνική εταιρεία, την οποία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, με προθεσμία εκτέλεσης 12 μηνών, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια.

Στις εργασίες, πέραν των ασφαλτοστρώσεων, προβλέπεται βελτίωση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, προσαρμογή του επιπέδου των φρεατίων υδροσυλλογής και αποχέτευσης, επισκευή και αντικατάσταση τόσο των κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας όσων και άλλων τεχνικών παρεμβάσεων για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας.

Οι οδικοί άξονες, στους οποίους θα αναπτυχθούν οι εργασίες, εκτείνονται μέχρι τα όρια της Περιφέρειας Αττικής στις ΠΕΟ Αθηνών - Χαλκίδος (από Α/Κ Μαλακάσας), Αθηνών- Κορίνθου και Ελευσίνας - Θήβας (από ΠΥΡΚΑΛ).

Επίσης:

* Στην παραλιακή λεωφ. Βάρκιζας (από Βάρη) - Σουνίου

* Κηφισιά - Ερυθραία - Εκάλη - 'Ανοιξη - Οίον - ανισόπεδος κόμβος Κρυονερίου - Λίμνη Μαραθώνα - Καλέτζι - Μαραθώνας

* Αγ. Στέφανος - Καπανδρίτι - Κάλαμος - Αμφιάρειο μέχρι διασταύρωση με οδικό άξονα Μαλακάσα - Μαρκόπουλο - Ωρωπού

* Μαλακάσα - Μαρκόπουλο - Ωρωπού - Σκάλα Ωρωπού)

* Ανισόπεδος κόμβος Μαλακάσα - Μήλεσι - Σκάλα Ωρωπού και το διερχόμενο τμήμα μέσα από το Μήλεσι

* Από ανισόπεδο κόμβο Αθηνών - Λαμίας μέχρι Βασιλικό τμήμα Τατοΐου μέσω Δεκελείας

* Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών - Λαμίας από τρεις γέφυρες έως όρια νομού Αττικής με νομό Βοιωτίας (Ασωπός ποταμός)

* Παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) του άξονα Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών - Κορίνθου από τέλος Αττικής Οδού έως όρια νομού Αττικής με νομό Κορινθίας

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Πατούλης δήλωσε: « Μεριμνούμε για την ασφάλεια των πολιτών και επενδύουμε σε έργα μακρόχρονης πνοής, μέσα από ένα σύγχρονο και λειτουργικό οδικό δίκτυο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Με έργα ορατά και μετρήσιμα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών και με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το κλάδεμα των λεφτόδεντρων - Ένας Μητσοτάκης στην εκδήλωση Τσίπρα - Ο «ωραίος από κοντά» Ανδρουλάκης

Πωλήθηκε η Pizza Hut έναντι 2,7 δισ. δολαρίων

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών NBA, Νιου Γιορκ Νικς

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider