Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι - Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι - Δόθηκε εντολή εκκένωσης
Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, ανάμεσα στα χωριά Λογγίτσι και Νεοχώρι, με τη δημοτική αρχή της Στυλίδας, μαζί με την Αστυνομία, να προχωρούν τις διαδικασίες εκκένωσης του χωριού Λογγίτσι.

Οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν μέτωπα της φωτιάς προς το χωριό και απειλούν να το κυκλώσουν.

«Αυτή την ώρα τα μέτωπα που κινούνται προς το χωριό είναι σε απόσταση 800 μέτρων από τα πρώτα σπίτια. Κρίθηκε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε προληπτική εκκένωση του χωριού, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναπτύσσουν συνέχεια μέτωπα τα οποία κινούνται όλα προς την κατεύθυνση του χωριού» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Καρακάντζας.

Ήδη, αυτή την ώρα προσπαθούν να απομακρύνουν τους ηλικιωμένους, καθώς οι καπνοί στην περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοί και οι άνεμοι τους οδηγούν στο χωριό, ενώ την ίδια ώρα, επίγεια και εναέρια μέσα δίνουν μάχη, ωστόσο οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι που στην ορεινή και δύσβατη περιοχή ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, δημιούργησαν ένα μέτωπο πάνω από 1.000 μέτρα, που γρήγορα πήρε ανατολική κατεύθυνση, αλλά και νότια.

Ενισχύθηκαν οι εναέριες δυνάμεις στην Φθιώτιδα και αυτή τη στιγμή επιχειρούν 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τα δύο κύρια μέτωπα τα οποία έχουν κατεύθυνση προς το χωριό Λογγίτσι και βρίσκονται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από τα πρώτα σπίτια .

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πρέπει πριν νυχτώσει να έχουμε περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφεριάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας

Στο ανατολικό μέτωπο ήδη τα εναέρια μέσα περιόρισαν την ανεξέλεγκτη πορεία της φωτιάς ενώ σε αυτή τη φάση προσπαθούν να περιορίσουν και τα δύο μέτωπα βόρεια του χωριού που με τους πολύ ισχυρούς ανέμους έχουν κατεύθυνση προς τον οικισμό.

Οι κάτοικοι από το χωριό Λογγίτσι έχουν απομακρυνθεί και στο χωριό παραμένουν όσοι διαθέτουν γεωργικά μηχανήματα και βρίσκονται σε διάφορα σημεία και βοηθούν για την κατάσβεση όπως επίσης και κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να εμποδίσουν την επέκταση της φωτιάς στις εγκαταστάσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιές σε Μικροθήβες Μαγνησίας και Λογγίτσι Φθιώτιδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider