Ισραήλ: Στα 30 έτη το όριο για την τρίτη δόση του εμβολίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισραήλ: Στα 30 έτη το όριο για την τρίτη δόση του εμβολίου
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι μειώνουν στην ηλικία των 30 ετών το όριο για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη, ότι μειώνουν στην ηλικία των 30 ετών το όριο για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού προκειμένου να καταπολεμήσουν την αύξηση των μολύνσεων που συνδέεται με την μετάλλαξη Δέλτα. «Η χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19 επιτρέπεται για τα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω από σήμερα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει την ηλικία για τη χορήγηση μιας τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNtech από τα 40 έτη στα 30 έτη λαμβάνεται μετά τη σύσταση των ειδικών συμβούλων του, της ειδικής ομάδας επιδημιολόγων του και της επιτροπής εμβολίων. Οι αναμνηστικές δόσεις χορηγούνται σε ανθρώπους που έκαναν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες.

H τρίτη δόση στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στη χώρας μας αρχές Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για όσους θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού για να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Η τρίτη δόση θα γίνεται αποκλειστικά με εμβόλια mRNA, ανεξαρτήτως του σκευάσματος που χορηγήθηκε στους πολίτες στην πρώτη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα (23/8) η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως η τρίτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης των εμβολίων. Όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους πριν τον Αύγουστο θα πρέπει αρχές Σεπτεμβρίου να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στην τρίτη δόση του εμβολίου.

Η τρίτη δόση του εμβολίου θα χορηγηθεί σε:

  1. Άτομα με μεταμόσχευση (συμπαγών οργάνων, αιμοποιητικών κυττάρων, βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση)
  2. Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  3. Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή ή αιματολογικό καρκίνο τα τελευταία 5 χρόνια
  4. Ανοσοκατασταλμένοι, άτομα με αυτοάνοσα και όσοι λαμβάνουν κορτιζόνη πάνω από 20 mg ημερησίως για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider