UNICEF για Λίβανο: 4 εκατ. άτομα κινδυνεύουν με σημαντικές ελλείψεις στο νερό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UNICEF για Λίβανο: 4 εκατ. άτομα κινδυνεύουν με σημαντικές ελλείψεις στο νερό
«Βασικές υποδομές της χώρας, όπως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω των διακοπών ηλεκτροδότησης, θέτοντας ζωές σε κίνδυνο» τονίζει η UNICEF,

Σήμα κινδύνου για την επάρκεια νερού στο Λίβανο έστειλε το Σάββατο η UNICEF, τονίζοντας πως πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι στη χώρα κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με ελλείψεις ή και πλήρη διακοπή υδροδότησης μέσα στις επόμενες μέρες.

«Βασικές υποδομές της χώρας, όπως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας έχουν μείνει χωρίς νερό λόγω των διακοπών ηλεκτροδότησης, θέτοντας ζωές σε κίνδυνο. Εάν 4 εκατ. άτομα αναγκαστούν να καταφύγουν σε μη ασφαλείς και ακριβές πηγές για το νερό, τότε η δημόσια υγεία θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο και ο Λίβανος θα μπορούσε να δει μια σημαντική αύξηση στις θνησιγένειες, εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού» τόνισε η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, Ενριέτα Φόρε.

Η οργάνωση του ΟΗΕ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα του Λιβάνου να σχηματίσουν γρήγορα κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνει η χώρα εδώ και 2 χρόνια, καθώς η έλλειψη σε καύσιμα έχε «γονατίσει» την οικονομία της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Οι βασικές εξελίξεις στη χώρα μετά την καταστροφική έκρηξη της 4ης Αυγούστου 2020

gazzetta
gazzetta reader insider insider