Βίλια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Σε επιφυλακή οι αρχές για αναζωπυρώσεις και νέες πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίλια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά - Σε επιφυλακή οι αρχές για αναζωπυρώσεις και νέες πυρκαγιές
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Βίλια θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στα Βίλια της Αττικής, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα νέα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου συζητήθηκαν η πορεία της πυρκαγιάς και η επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως ειπώθηκε στην ενημέρωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Βίλια θα παραμείνουν ισχυρές μέχρι και τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.

Πραγματοποιείται διαρκώς επιτήρηση της περιοχής από μη στελεχωμένα αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις. Και σήμερα μέχρι το τελευταίο φως επιχείρησαν 18 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Μπέριεβ, κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

«Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι γίνεται σε συστηματική βάση περιπολίες με στόχο την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, Σάββατο, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές.

Μεγάλες ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα εντοπίζονται στον οικισμό Θέα και σε διάσπαρτα κτήρια μέσα στο δάσος. Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες της Αττικής. Εκτιμάται ότι 80.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Δασκαλιό στην Κερατέα λόγω χρήσης φωτοβολίδας. Το περιστατικό ερευνάται.

Με αφορμή αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι από τη Δικαιοσύνη γίνεται συστηματική δουλειά όσον αφορά την έρευνα για όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος στην χώρα μας.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές ενότητες Βιλίων, Μάνδρας και Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαυρεωτικής, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 16-08-2021 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 16 Φεβρουαρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Με πηροφορίες από: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΣΚΑΙ και ΕΡΤ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καταστροφές από πυρκαγιές: 408 κατοικίες επικίνδυνες για χρήση

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες πληγέντες από τις πυρκαγιές

Περιπολίες στρατού και αστυνομίας σε δάση και επίφοβες περιοχές για πρόληψη πυρκαγιών

gazzetta
gazzetta reader insider insider