Βίλια: Καλύτερη η κατάσταση της πυρκαγιάς, σε όλη την περίμετρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βίλια: Καλύτερη η κατάσταση της πυρκαγιάς, σε όλη την περίμετρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Το νότιο τμήμα έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του, ενώ γίνονται και ενέργειες σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώνονται καπνοί, όπως στην Αγία Τρίαδα, το Καντήλι και την Καστανάβα.

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση στην πυρκαγιά της Δυτικής Αττικής σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση, καθώς δεν υπάρχουν πλέον ιδιαίτερα προβλήματα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την περίμετρο. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα.

Το νότιο τμήμα έχει ελεγχθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του, ενώ γίνονται και ενέργειες σε όλα τα σημεία όπου εκδηλώνονται καπνοί, όπως στην Αγία Τρίαδα, το Καντήλι και την Καστανάβα.

Συνολικά, επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο Όλυμπος. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Αισιοδοξία για πλήρη οριοθέτηση εντός της ημέρας

Νωρίτερα, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων εξέφραζαν ανησυχίες για αναζωπυρώσεις. Στο πλαίσιο της επιτήρησης και φύλαξης της πυρκαγιάς έχουν ενεργοποιηθεί και τα drone της Πυροσβεστικής που πετούν συνεχώς και δίνουν εικόνα από κάθε σημείο.

«Η φωτιά έχει μετακινηθεί προς τα Μέγαρα αλλά εκεί δεν έχει πολύ καύσιμη ύλη, υπάρχει χαμηλή βλάστηση και σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης.

Εξάλλου, αισιόδοξος για το ότι η φωτιά θα περιοριστεί σύντομα παρουσιάστηκε και ο δήμαρχος Μεγάρων, Γρηγόρης Σταμούλης, μιλώντας στο Mega.

«Σε λίγες ώρες θα περιοριστεί η πυρκαγιά. Τα μέτωπα είναι χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η προσπάθεια είναι να μην καταστραφεί άλλο δάσος», σημείωσε. «Σε δύο σημεία υπάρχει ακόμα πυρκαγιά, μικρής έκτασης, αλλά σε δυσπρόσιτο σημείο. Περιμένουμε από λεπτό σε λεπτό να έρθουν τα ελικόπτερα», πρόσθεσε.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές ενότητες Βιλίων, Μάνδρας και Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Λαυρεωτικής, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 16-08-2021 στις παραπάνω περιοχές. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 16 Φεβρουαρίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα φωτιά στο Δασκαλιό Κερατέας - Καταγγελίες για εμπρησμό

Χρυσοχοΐδης: Οριοθετήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος η πυρκαγιά στα Βίλια

Βίλια: Στο όρος Πατέρας, προς το Πεδίο Βολής Μεγάρων, το μεγάλο μέτωπο - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

gazzetta
gazzetta reader insider insider