Ειδήσεις | Διεθνή
17-08-2021 | 12:45

Αφγανιστάν: Σεβαστείτε τους ξένους πολίτες, το μήνυμα των Ταλιμπάν στους μαχητές τους

Newsroom
Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Σεβαστείτε τους ξένους πολίτες, το μήνυμα των Ταλιμπάν στους μαχητές
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Εν μέσω της εδραίωσης της εξουσίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, η ισλαμική οργάνωση εξέδωσε οδηγίες προς τους μαχητές της για να σεβαστούν τους ξένους υπηκόους που παραμένουν στη χώρα.

Μιλώντας στο Reuters, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σημείωσε πως έχει δοθεί εντολή στους μαχητές για να διατηρήσουν την πειθαρχία τους και να μην εισέλθουν σε κτήρια διπλωματικών αποστολών ή να εμποδίσουν την κίνηση διπλωματικών οχημάτων, λέγοντας παράλληλα πως «οι κανονικοί άνθρωποι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την καθημερινότητα τους».

«Τα μέλη των Ταλιμπάν έχουν εντολές που διασφαλίζουν ότι δεν θα δείξουν ασέβεια σε κανένα μέλος ξένης αποστολής στο Αφγανιστάν» ανέφερε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης. 

Η UNICEF ελπίζει σε συνεργασία με τους Ταλιμπάν

Εξάλλου η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά, η UNICEF, ανακοίνωσε πως εξακολουθεί να παραδίδει βοήθεια στα περισσότερα μέρη του Αφγανιστάν και πως ευελπιστεί ότι θα συνεργαστεί με τους αντιπροσώπους των Ταλιμπάν.

Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της UNICEF στο Αφγανιστάν Μουστάφα Μπεν Μεσαούντ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο ΟΗΕ στη Γενεύη πως «έχουμε συνομιλίες οι οποίες συνεχίζονται, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι με βάση αυτές τις συνομιλίες. Δεν έχουμε ούτε ένα ζήτημα με τους Ταλιμπάν στα γραφεία που διατηρούμε επί του πεδίου».

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως οι αντιπρόσωποι των Ταλιμπάν σε μερικά μέρη του Αφγανιστάν τάχθηκαν υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών.

Συγκεκριμένα μερικοί από τους τοπικούς αντιπροσώπους των Ταλιμπάν είπαν ότι περιμένουν καθοδήγηση από τους ηγέτες τους για το θέμα αυτό, ενώ άλλοι δήλωσαν πως θέλουν σχολεία για τα κορίτσια.

«Είμαστε επιφυλακτικά αισιόδοξοι ότι θα προχωρήσουμε», δήλωσε ο Μουστάφα Μπεν Μεσαούντ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν «γενική αμνηστία» για όλους τους κρατικούς λειτουργούς

MUST READ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι σχέσεις ΗΠΑ - Αφγανιστάν θα εξαρτηθούν «από τη συμπεριφορά των Ταλιμπάν»