Μακένζι Σκοτ: Έδωσε 8,5 δισ. δολάρια σε δωρεές μέσα σε 12 μήνες - Ποιοι ήταν οι «τυχεροί»;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακένζι Σκοτ: Έδωσε 8,5 δισ. δολάρια σε δωρεές μέσα σε 12 μήνες - Ποιοι ήταν οι «τυχεροί»;
Η Μακένζι Σκοτ έχει δώσεi σε δωρεές περίπου 8,5 δισ. δολάρια σε μόλις 12 μήνες και όμως συνεχίζει να είναι μία από τις πλουισότερες γυναίκες στον πλανήτη.

Τον Ιούνιο, η φιλάνθρωπος Μάκενζι Σκοτ (και πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος), μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου ανακοίνωσε πως θα διαθέσει 2,7 δισ. δολάρια σε δωρεές.

Και όμως παρά την «απώλεια» του τεράστιου αυτού ποσού χάρη στη σύνδεση της με τις μετοχές της Amazon, η προσωπική της περιουσία αυξήθηκε μέσα σε λίγες ώρες κατά 2,9 δισ. δολάρια.

Η Μακένζι Σκοτ έχει δώσεi σε δωρεές περίπου 8,5 δισ. δολάρια σε μόλις 12 μήνες και όμως συνεχίζει να είναι μία από τις πλουισότερες γυναίκες στον πλανήτη. Όμως η ταχύτητα και το μέγεθος των δωρεών της Μακένζι Σκοτ δεν προσφέρει μια καθαρή οπτική στην εικόνα του που πάνε τα χρήματα αυτά και πώς αξιοποιούνται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, το οποίο «ακολούθησε» την πορεία του χρήματος των πιο πρόσφατων δωρεών, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και υποτροφίες αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα αποδεκτών για τις δωρεές της Σκοτ με 1,6 δισ. δολάρια. Ενώ θρησκευτικοί και περιβαλλοντικοί οργανισμοί έχουν λάβει τους λιγότερους οικονομικούς πόρους, με 14 εκατ. δολάρια και 25 εκατ. δολάρια αντίστοιχα. Ενώ ασαφές παραμένει πως μοιράστηκε το υπόλοιπο ποσό.

Υπενθυμίζουμε πως τον Μάιο η Μακένζι Σκοτ ανακοίνωσε πως θα δωρίσει τουλάχιστον τη μισή της περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, η οποία έγινε και το νεότερο μέλος της ομάδας των... πλουσίων Giving Pledge.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider