Βόρεια Εύβοια: Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς - Πάνω από μισό εκατ. δασικών τ.μ. καμένα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βόρεια Εύβοια: Σε ύφεση τα μέτωπα της πυρκαγιάς - Πάνω από μισό εκατ. δασικών τ.μ. καμένα
H πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί. Τεράστια η οικολογική καταστροφή από τις φλόγες στο νησί.

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα στην Εύβοια. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Παράλληλα τα προβλήματα και οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας.

Τρούπι, Καλύβια, Σπαθάρι, Μυρτιά αλλά και στο όρος Καντήλι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα να ξεφύγει η φωτιά μετά το όρος Καντήλι.

Τεράστια οικολογική καταστροφή - Πάνω από μισό εκατ. δασικών τ.μ. καμένα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, συνολικά η περιοχή που έχει καεί από τις φωτιές αντιστοιχεί σε 50.456,1 εκτάρια (ένα εκτάριο ισούται με 10 τετραγωνικά μέτρα επομένως η καμένη έκταση αντιστοιχεί σε 504.561 τ.μ) ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά πύρινα μέτωπα είναι 14. Ο πληθυσμός στην περιοχή ενδιαφέροντος αντιστοιχεί σε 28.838 κατοίκους, από τους οποίους περίπου 5,448 έχουν επηρεαστεί.

Ανάμεσα στις εγκαταστάσεις που έχουν καταστραφεί μερικώς ή ολικώς, βρίσκονται κατοικίες, εργοστάσια, σχολεία και κοιμητήρια, ενώ μεγάλες είναι και οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο της Εύβοιας. Τεράστιος είναι και ο αριθμός των δασικών εκτάσεων που έχουν καεί. Συνολικά μόνο η καμένη δασική έκταση υπολογίζεται σε 27.206,2 εκτάρια δάσους, μετέδωσε το ethnos.gr.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider