Μητσοτάκης: Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε νεκρούς - Τα δύσκολα ακόμα μπροστά μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Δόξα τω Θεώ δεν είχαμε νεκρούς - Τα δύσκολα ακόμα μπροστά μας
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμου».

Δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Όλυμπος, στη Βαρυμπόμπη, μιλώντας στους ρεπόρτερ. Πάντως, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμου».

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός της πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης.

O κ. Μητσοτάκης είχε μια πρώτη ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς στην περιοχή και τα εφαρμοζόμενα μέτρα, ενώ αναμένονται δηλώσεις.

Αναλυτικά, η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βραδύ, κυρίως τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές είναι αυτές που σημειώνονται στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά, οι κρίσιμες υποδομές μας άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν το δάσος με το χρόνο θα ξαναγίνει, όμως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, θα έχουμε μέρες ακόμα καύσωνα και ανέμους, θα ζητήσω εγρήγορση απ' όλους ώστε η ζημιά που θα γίνει στο εξής να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που με τόση αυταπάρνηση αντιμετώπισαν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη ημέρα μάχης με την πύρινη λαίλαπα στη Βόρεια Αττική - Διάσπαρτες οι εστίες

gazzetta
gazzetta reader insider insider